Stop okrádání státu a poctivých občanů ! Co pomůže ?

Kdysi většina z nás věřila, že když se skoncuje s totalitou a nesvobodou, tak u nás bude lépe. Než se skoro úplně "vypařilo" naše národní bohatství, nejvyšší politici a jejich spřízněnci a kamarádíčkové si tiše hrabali. Nyní mohou dále legálně krást jen tím, že navýší státní dluh, který mají splácet ne oni zloději, či všehoschopní, kteří tzv. hospodařením neboli alias velkolepým rozhazováním šli stále do větších mínusů.

Koukněte, jak nám ten dluh narůstá - na http://www.verejnydluh.cz .

Ať to byli oranžoví či modří - ti, kteří zrovna byli "u koryta", prošustrovali neskutečné majetky a finance.
My ne, to oni, se vždy tvrdilo  a tvrdí. Jakých sto miliard ? To já ne, to on/oni.
Co nám pomůže ? Sesadit vládu ? Nové volby ? NE !!! Toto nám nikdy nepomohlo a nepomůže !
A proč ?
Jedové kořeny korupce a beztrestného rozkrádání, lobismu, předražování veřejných zakázek, vylhání se odpovědnosti za svou funkci v politice, ruku v ruce s médii a soudy, toto vše je tam nahoře u nás vrostlé jak velký zhoubný nádor v mozku.
Politici jsou totiž asi dnes jen velmi dobře placené loutky ovládané ve skrytu miliardáři a finančními magnáty s cílem ožebračovat občany, kteří se nebrání.
A dokud bude politik ve vysoké funkci mít hájit zájmy České republiky a bude zároveň velmi dobře podporovaným členem v různých organizacích (viz např. odkaz zde) , které hájí zájmy jiných států, společenství, a ty dokonce tiše bojují proto ostatním zemím, tak to s námi všemi poctivě pracujícími občany půjde stále s kopce, i kdyby bylo DPH 40 procent a daně 80 procent, jak by si někteří pánové ve vládě asi přáli. Hrabálkové a zloději se totiž nikdy nezastaví, pokud je nestopneme co nejdříve my všichni společně.
Viz otevřený dopis pro rozkrádače je třeba zde.
Dokud nebudou totiž platit přísné zákony, jako je přijali na Islandu nebo ve Švýcarsku
(naše hlavní média tiše mlčely a mlčí, proč asi ?-přímé demokracie-čtěte zde se někdo bojí ?),
tak se neustále všichni budou vykrucovat a vylhávat ze všeho. I kdyby se záhadně ztratilo x miliónů či miliard, Pandury nakoupilo Portugalsko 4x levněji a s lepší výbavou; za nazvučení, net a audio-video se platily stamiliony atd. atd.
Už to totiž někteří spočítali a napsali, že škody způsobené tímto velmi špatným "hospodařením" převyšují náš státní dluh. Není to tedy tím, že populace stárne atd., jak se nám snaží namluvit.
Viz čtěte zde : http://siska.blog.idnes.cz/c/191020/Kdo-zpusobil-nas-statni-dluh.htmlA CO TEDY S TÍM ??? Postupně k tomu dojdeme.
Základní pravidlo-když někdo chodí do práce a nechává si za ni platit, je také za svou práci odpovědný.
Když dělník vyrobí zmetek či nekvalitní výrobek, řidič způsobí nehodu, moderátor se přeříkává,
lékař splete injekci, prodavač nebo číšník neprodává a šidí zákazníky - ti všichni jsou za to nějak potrestáni.
Stejně tak není možné, aby někdo s příjmem např. 20 tisíc měsíčně si pořídil úvěr x milionů,
luxusní dům, auto, chatu, jachtu, letovisko u moře, sekretářku, zahradníka, řidiče, komorníka atd.
Když na to nemám, prostě takhle hospodařit nemohu !!!
Bohužel naše státní moc ano, rozhazovat může pořád, aniž by je za to někdo postihoval !!!
Takže zákony by na toto měly v prvé řadě pamatovat ! Aby se nestávalo to, že po roce ministrování si někdo
koupí za sto miliónů sídlo na ostrově. Aby se u nás nestavěly dálnice na rovině kilometr přes miliardu,
když normální cena je poloviční.
V Číně postavili dálnici přes 40 km dlouhou a na vodě i s dálniční křižovatkou za 26 miliard ! Mrkněte na odkaz tady. Kde se ve světě šetří a nežije na dluh  ? : čtěte zde.A výmluvy, že to já nepodepsal, tedy za to nemohu ? Ředitel školy, vedoucí oddělení výroby, mistr ve výrobě, velitel jednotky aj., jsou přece zodpovědni nejen za své podřízené, ale i za to, jak jejich úsek funguje !
Proč to neplatí v nejvyšších státních funkcích ???!!! Nebo to neplatí jen u nás v ČR ?
Dále je tzv. do nebe volající to, jak ti tam nahoře při nástupu do funkce zaměstnají celou svou rodinu a kamarádíčky za královský plat z našich daní, aniž by byly známy výsledky jejich "práce".
O manažerech firem a podniků a firem ani nemluvě. Jak mohou brát horentní sumy, když je subjekt ve ztrátě a nemusí se nijak dokladovat a vyčíslovat, kolik vlastně vydělali či uspořili pro zaměstnavatele ??? !!! Výsměch všem poctivým pracujícím !
A pak těm milionářům bez výsledků a zásluh ještě uhýbejte na dálnici, ať je nezpomalíte !
Lidi, sami to víte, že počty opravdu pracujících klesají, a pošty manažerů stoupají. Kdysi jste měli nad sebou jednoho vedoucího, pak byl třeba už jen ředitel. Dnes jsou i vedoucí bez podřízených a manažerů divizních, úsekových, odborných, sekčních, vrchních a s dalšími různými vymyšlenými přívlastky je spousty.

V některých firmách je jich až čtyřnásobek než bylo desítky let předtím. A hlavně zaměstnanec musí mlčet, opravdoví odborníci jsou vyhozeni a nastupují kamarádi ředitelů....za nové auto a velký plat. Je to u Vás tak ?
Proto vyzývám právníky a experty, aby připravili odpovídající zákony pro vládnoucí garnituru, kde budou nejen skládat slib, ale i podepisovat velkou zodpovědnost. S tím, že způsobené škody státu a tedy i nám občanům, je povinen uhradit ! Třeba i exekucí svého nemalého majetku.
To se pak ukáže, kdo to myslí se svými sliby dobře ! A hlavně také prosím pamatujte na střet zájmů !
Zdravotnictví. Kapitola na román. Co miliard odteklo do "kanálu" a černých děr. Hlavní chyba je vznik zdravotních pojišťoven - a následné stavby zbytečných paláců a financování velké armády zbytečných úředníků, ředitelů, náměstků, manažerů a aparátu. Teď si musíte platit i obyčejnou plombu, i když platíte na zdravotní pojištění jak mourovatí. Raději ani nepočítejte částku, kterou zaplatíte...
Dotace. Jak mohou být velmi štědře "obdarováváni" některé organizace, které pro stát nic nepřinášejí, jen problémy ? Jak se může stát, že dotace na stavbu vyhraje jedna firma co shrábne balík peněz a ta si na to najme další firmu, tak další a ta další...a všichni mají zisk a vůbec to není předražené ?!
Máme 250 tisíc úředníků a nikdo to nekontroluje ! A jejich počet roste ! Počet úředníků je pomalu čtvrtina všech pracujících !
A jak mohl být potichu rozkraden náš státní zlatý poklad ? Některé země zlato kupují a střádají, my ne.
Již dávno neplatí nápis "bankovky jsou kryté zlatem státní banky". Je to dobře ? Budeme si tisknout nekryté peníze sami ? Podrobnosti o zlatě republiky zde.

Jak může padnout Sazka, když jen polovina peněz jde na výhry ? A bývalý ředitel se vykrucuje a je stále na svobodě....nahrabáno má nezajímá ho nic jiného...

Pivo, náš národní chleba. Dnes jsou z většiny piv u nás tzv. "europatoky". Hlavně ať se víc vydělá.
Eurozemědělství nám krmí zvířátka chemií a antibiotiky, o zelenině a ovoci ani nemluvě - prakticky konzumujete dusičnany, pesticidy a herbicidy, mrkev už není sladká, česnek a cibule nemá aroma, jablka kyselé...a ve všem jsou éčka.
Stát se již dlouho chová tak, jako někteří naši spoluobčané : Co můžu, dnes utratím a projím či propiji a nezajímá mne, co bude zítra a v budoucnu.  Ale má nás stát ve své moci. My, co bychom to chtěli změnit, musíme pracovat a odevzdávat až 70 procent svého platu státu a nemáme čas dělat revoluci, musíme splácet půjčky, které jiní splácet nemusí (půjčte si miliardu, tu splácet nemusíte !). A ti, co by měli čas něco změnit, jsou dobře placeni z našich daní za to, aby nic nedělali. Tak proč by něco měnili.
Důchodci z nás asi nikdy nebudou....nedožijeme se, ale povinně budeme platit celý život (někteří), abychom se pak dívali na ty, kteří celý život nic nedělali a ani nechtěli a oni budou mít stejně ne-li více ???!!! Budou se nám smát....
Armáda, policie, soudy...taky máte pocit, že heslo Pomáhat a chránit spíše zní Vymáhat a zdanit.
Vojáci naši velmi nám pomáhají všude ve světě ? Spíš se dělá řitní alpinismus a patolízalství jiným zemím a uskupením. Kolik peněz stály a stojí naše velmi potřebné mise ?
Ano, třeba tady taky zmíním jedno pozitivum - můžeme volně cestovat bez celnic či bariér.
Ale za jakou cenu ? Že sem tam pošle jeden pán jen tak z europatolízalství či titulu své funkce z našeho rozpočtu miliardu EUR do MMF ? To je jako kdyby je nalil do černé díry. Úrok mizivý a návratnost nepravděpodobná. Viz odkaz např. zde.
CO DĚLAT ? Shrnuto z mého pohledu:
1. Okamžitě na základě nezmanipulovaného referenda médii svrhnout vládu, poslance i senátory včetně celé jejich armády námi placených kamarádíčků, je jedno jestli je to koalice či opozice. Zpětně vyčíslit škodu, kterou způsobili a vymáhat ji po nich. A senát je pro naši malou zemi zbytečný luxus.
2. Jmenovat prozatímní vládu expertů a odborníků, bez podmínek, že ten musí být modrý, ten žlutý a ten červený.
3. Nezávislí experti ve spolupráci s občany vypracují nové zákony hospodaření vlády a poslanců. Pokud dojde ke zpronevěře, ztrátě, předražení aj., je dotyčný z funkce okamžitě odvolán a vymáhána po něm škoda. Eliminovat střety zájmů.
4. Jakékoli výdaje ze státního rozpočtu a peněz z daní občanů budou volně přístupné na internetu včetně jmen těch, kdo jej schválili.
5. Přijmou se další zákony o spravedlivém odměňování - pokud někdo dostane mimořádnou odměnu či plat, musí být vyčísleno, kolik pro firmu vydělal, či uspořil, neboli zdůvodnit adekvátnost odměny. Mimořádně velké odměny se nesmí vyplácet, pokud je firma ve ztrátě.
6. Až se připraví legislativa odpovědnosti, teprve poté mohou být nové volby, kde po zvolení mohou býti zákonodárci a politici kdykoli odvolaní svými nespokojenými voliči a musejí nahradit škody, které způsobili. Před volbami zrušit nesmyslnou diskriminační 5 procentní separační klauzuli a změnit volební systém na kontrolovatelnější a levnější.
7. Odměny či plat politiků budou schvalovat sami voliči !
8. Revize a kontrola (největších) výdajů ze státního rozpočtu, vypátrání viníků za ně zodpovědných a vymáhání škod.
Spousta těchto prací nesvěřit podivným firmám za velké peníze, ale třeba studentům, či dobrovolníkům, občanům, kteří to velmi rádi udělají zdarma. Pokud se jim podaří vyzískat od politických zlodějů zpět ukradené částky, bude to jistě pro všechny velká odměna.
Těch bodů by mohlo být i více, ale to nechám na odbornících. Věřím, že je jich mezi námi snad ještě dost. A i těch nestranických. Možná budou někteří namítat, že takhle s takhle by to nešlo. Znovu vyzývám experty, inspirujte se třeba ve Švýcarsku a jiných zemích, o kterých se v hlavních médiích příliš nemluví.
Já si myslím, že současný stav tolerovat nelze. Měnit ve vládě ministry jak ponožky, to křeslo musí být modré, to žluté, to rudé......zase tu zavání "stranický pricncip".
A řeči, že může být i hůř, si prosím nechte. To je jako kdyby jste řekli pacientovi nemluv, však ještě dýcháš...
Na závěr této mé "ódy na tragédii" naší země trochu humoru, co mi přišel e-mailem, kde podobnost s někým je ale určitě čistě náhodná :
Jedou pánové Neč a Kal po republice a navštíví školu. Její ředitel žádá 500 tisíc na nutnou opravu střechy, kterou zatéká.
Kal na to : "Bohužel, nemáme, musíme šetřit, je krize, nejsou peníze."
Jedou dál a navštíví věznici, kde je vítá ředitel v novém obleku, vězni plavou v bazénu, všude 3D plazma TV, na oběd řízky.
Kal se ptá ředitele, jestli něco nepotřebuje. Ředitel říká, že ne a nalévá jim drahý koňak.
Kal povídá: "Pošleme Vám přesto 5 milionů na rozšíření posilovny a novou vířivku a saunu"
Oba odjíždí a pak se Neč ptá Kala : "Ty, jak to že tady dáváš tolik a škole jsi nedal nic ?"
Kal na to : "A ty myslíš, že my dva budeme ještě někdy chodit do školy ?"
Já myslím, že k tomu není co dodat. Vtip vykresluje situaci snad dosti. A nakonec článku ještě jeden odkaz : Petice : http://www.neo2011.cz/

 

Autor: Libor Dohnal | čtvrtek 14.7.2011 15:40 | karma článku: 23,81 | přečteno: 2686x
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3201x
Jsem rád, když se o problémech či tématech hovoří a hlavně ať mají prostor všechny názory, pokud jsou samozřejmě v mezích slušnosti a zákonů. A nemám rád, když se pomlouvá či nepravdivě informuje za zády. Jinak mne baví poznávat krásné přírodní scenérie a krásy světa.

Seznam rubrik