Diskuse

Psí rasismus aneb omezování některých pejskařů

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

viveka

3. 1. 2011 13:28
Coursingy se běhají pro všechny psy

Zkuste se domluvit tady: http://www.cz-pes.cz/diskuse/9_0.html

0 0
možnosti

dohlib

3. 1. 2011 13:42
Re: Coursingy se běhají pro všechny psy

Díky, vím že nám to nabízeli v Čechách, ale my chtěli něco u nás na Moravě, ať to máme blíže. Pro dva až tři běhy cestovat několik hodin je únavné.

0 0
možnosti

Saša

3. 1. 2011 13:02
Obraťte se na ombudsmana

a na Evropský soud pro lidská práva.

To je přece rasismus jak vyšitý. Určitě se za tím skrývá nacismus a fašismus a zpovzzdálí to řídí nějaká centrála skinhedů.

0 0
možnosti

m. l.

3. 1. 2011 14:31
Re: Obraťte se na ombudsmana

Není lepší počkat až bude zřízen soud pro psí práva a obrátit se přímo na ten?

0 0
možnosti

viveka

3. 1. 2011 12:52
PES NENÍ Z PRÁVNÍHO HLEDISKA VĚC!!

Pes, obecně živý tvor, je "věcí" pouze z hlediska občanského zákoníku. Občanský zákoník je jen částí našeho právního systému. Podle jiné části našeho právního systému, Zákona na ochranu zvířat, je pes (zvíře) definován jako živý tvor.

Takže se stejnou vahou je možno říct, že z právního hlediska je pes živý tvor schopný cítit bolest a utrpení.

0 0
možnosti

dohlib

3. 1. 2011 13:12
Re: PES NENÍ Z PRÁVNÍHO HLEDISKA VĚC!!

Ano, máte pravdu, ale chtěl jsem tímto říci, že se u nás s pejsky zachází většinou jako s věcí. Samozřejmě víme, že pes je živý tvor schopný cítit. Akorát jsou necitelní někteří lidé a Zákon na ochranu zvířat zdaleka nestačí zabránit tomu, aby nejen psi trpěli.

0 0
možnosti

bodlinka

3. 1. 2011 12:14
lovecké zkoušky

k čemu je dobrý takový kříženec jezevčíka, který by dobře noroval? pro produkci další generace dobře norujících jezevčíků je k ničemu. To stejné máte u loveckých plemen. Máte psa s průkazem původu, což znamená, že znáte rodiče a rodiče jeho rodičů a tak dále, víte, jak vypadali a jak pracovali. Tohohle psa naučíte pracovat v lese, zjistíte, že pracuje dobře takže má spoustu zkoušek, splníte eventuální zdravotní zkoušky a tenhle pes je pak třeba psem krycím s tím, že je předpoklad že jeho potomci budou v lese taky dobře pracovat. U křížence nebo u psa bez PP, o jejichž předcích nevím zhola nic, je tenhle předpoklad dost mimo. Když chce někdo psa do lesa na práci, pořídí si psa od rodičů, co dobře pracovali, aby to věděl, pes musí mít průkaz původu. Takže myslivce omezení zkoušek na ps s PP vůbec netrápí. A když chce někdo ohaře do paneláku a myslí si, že bezpapírák stačí, tak ať si potom nestěžuje, má co si koupil.

0 0
možnosti

dohlib

3. 1. 2011 12:19
Re: lovecké zkoušky

Protože to toho psa baví, o krytí a množení se v článku nepojednává.

0 0
možnosti

klávesnice ejč pí

3. 1. 2011 11:57
psí diskriminace je jinde

Za kočky, hady, morčata, želvy, papouchy, fretky a jinou havěť se poplatky neplatí, kdežto za psa ano. Proč? Psí bobky se sbírají, kočičince a fretčince nikoli, ostatně - kdo nesbírá, ať platí pokuty. Teplo i voda, spotřebovaná na psa, je zahrnutá v platbě za to, co naměřily měřicí přístroje. Veterinární služby se platí veterináři. Jinak se psem nebo kočkou je vše nastejno.

0 0
možnosti

Hegemon

3. 1. 2011 12:19
Re: psí diskriminace je jinde

kolik koček potkáte venku jak dělá svoji potřebu na trávu ? Nebo morčat ? Hadu ? To Vám nedošlo proč se platí poplatek ?

0 0
možnosti

___LuboS___

3. 1. 2011 11:48
heh ...

" ...  zákaz startů nechrtích plemen na soutěžích v coursingu ... "

"Cesky pes" dela treninky i pro nechrti plemena ...

Pokud chcete mit souteze i pro vase krizenecky (no offense, just a joke), nic vam nebrani si je udelat ... Btw, pokud si myslite, ze coursing je hlavne o rychlosti (tak jak pisete ve svem blogu), tak jste vedle jak ta jedle ... a opravdu tam nemate co delat ...

- LuboS

0 0
možnosti

snaduzdost

3. 1. 2011 11:42
omezování některých pejskařů

je téma, kterým se zaobírá  autor. Ano, pejskaři jsou nesmírně omezováni:Mají po svých miláčcích uklízet jejich exkrementy. Chudácí. A tak  s touto povinností nakládají jako jejich miláčci na chodnicích. Všude se válí exkrementy jejich miláčků, s kočárkem se nevyhneš i když máš zkušenosti se slalomem atd.  Chtějí-li být plnohodnotnými  spoluobčany, nechť po svých miláčcích udržují pořádek na veřejnosti.

0 0
možnosti